15 oktober 2007

een bijzonder weekend

ook al had lennard weer flink last van buikpijn hij was toch goed helder! sinds een paar dagen is er weer een medicijn afgebouwd en waarschijnlijk heeft hij hierdoor wel weer meer aanvallen, wat wel weer even slikken is. donderdag is hij weer achterover gevallen in de badkamer, waaraan hij 'alleen' een bult op zijn hoofd heeft overgehouden. dat hij dan zo ineens achterover valt is niet te voorkomen en ook niet op te vangen, het gaat immers zo snel en onverwachts. ook door de afbouw van medicatie, wat heerlijk is, komen prikkels meer binnen wat voor lennard weer meer onrust geeft. zodra hij uit de situatie wordt gehaald, naar zijn kamer of de tuin in en je 1 op 1 bent met hem, is hij vrij snel weer rustig. en dat is een hele vooruitgang vergeleken met een paar maanden/weken geleden. ook zijn ze van de week begonnen met staalbruistabletten - nu maar hopen dat hij ook daardoor weer wat opknapt.

donderdagmiddag is de duo-fiets gebracht.....niks gebruikte fiets! er was wel verteld dat het hoogstwaarschijnlijk een gebruikte fiets zou worden, ons maakte het niet uit als we maar weer konden fietsen met lennard. deze fiets heeft ook een 'borstharnas', dat als lennard een aanval krijgt hij niet gelijk opzij valt, wij eventueel ons evenwicht verliezen met alle gevolgen van dien... als het aan mij lag gingen we nu al met die fiets naar lennard toe. ik zal mijn best doen om geduldig te zijn en te wachten tot het weekend, dan wel met mooi (droog) weer!!










gistermiddag hebben we met lennard gepuzzeld. hij vond het wel leuk om te doen maar het was nog redelijk moeilijk voor hem. best moeilijk om te zien, anders kon hij altijd zo bezig zijn met lego, van alles verzinnen en ook bouwen, nu moesten we veel helpen en stukjes aangeven. wie weet komt dat ook weer (een beetje) terug. vanwege het mooie weer waren we veel buiten en dat kun je weer een beetje zien aan lennard: hij krijgt eindelijk weer wat kleur in zijn gezicht!

cor & ik zijn later naar het strand (langervelderslag) geweest. het was nog redelijk druk, rond een uur of 6, het was net of je op vakantie was: nog warm genoeg om zonder jas te kunnen en het geluid van de golven..... hebben even op het strand gezeten en zijn vervolgens bij is morus gaan eten.


hopelijk kunnen lennard en ik woensdag weer even zwemmen en dan vrijdag eerst naar het sophia (half 11) en daarna weer lekker mee naar huis. omdat lennard nu meer globulinen krijgt (350 ml) is hij daar ongeveer 4 uur mee zoet voor dat dat allemaal is ingelopen, met daarna nog zoutoplossing om te zorgen dat er niets in het systeem achterblijft , brengt cor ons naar het sophia en gaat hij daarna werken. hopelijk is het niet al te druk als we naar huis mogen. maar ja, het is dan wel vrijdagmiddag!!

Geen opmerkingen: